Volk ja Ocular usein kysyttyä

Kuomedin valikoimasta löytyy Volkin ja Ocularin linssit.

Volk

Volk on maailmankuulu korkealaatuisten oftalmologisten linssien suunnittelija ja valmistaja.

Ensimmäisen asfäärisen epäsuoran oftalmoskopian linssin kehitti tohtori David Volk 50 vuotta sitten. Siitä saivat alkunsa patentoidut, kaksipuoleiset asfaariset 20D-, 70D- ja 90D-linssit, jotka yhä edelleen toimivat vertailukohtana kaikille muille linsseille.

Volkin linssit valmistetaan USA:ssa.

Kuomedista löydät Volkin laajan valikoiman edulliseen hintaan ja saat asiantuntevaa apua sopivan linssin valinnassa.

Ocular Instruments

1960-luvulla perustettu Ocular Instruments kehittää ja tuottaa oftalmologisia linssejä USA:ssa.

Yhtenä maailman suurimmista oftalmologisten linssien tuottajista Ocular on kehittänyt yli 200 linssiä ja tukituotteita silmäsairauksien diagnosointiin, hoitoon ja kirurgiaan.

Kuomedista löydät Ocularin laajan valikoiman edulliseen hintaan ja saat asiantuntevaa apua sopivan linssin valinnassa.

Usein kysyttyä

Mitä ovat asfääriset pinnat ja miksi ne ovat parempia? Linsseillä, joiden pinnat ovat sfäärisiä, on luonnostaan periferinen linssivääristymä. Volkin epäsuorat linssit ovat molemmilta pinnoiltaan asfäärisiä näiden vääristymien vähentämiseksi ja ne näyttävät verkkokalvon koko matkalta linssin reunaan asti.

Miksi linsseissä on pinnoite? Korkealaatuiset optiset tuotteet pinnoitetaan näkyvän valon kulun maksimoimiseksi ja heijastusten vähentämiseksi tutkimusten aikana. Lisäksi pinnoite maksimoi laserenergian läpäisyn hoitojen aikana.

Miten linssin vahvuus mitataan? Se mitataan yleensä dioptereina (esim. 90 diopteria). Yleisesti voidaan sanoa, että diopterivahvuuden lisääminen laajentaa kuva-alaa ja pienentää suurennosta.

Kumpi on parempi kontaktielementti, reunuksella (with flange) vai ilman (no flange)? Reunuksellinen elementti on vakaampi silmän päällä. Se myös vähentää potilaan mahdollisuutta räpäyttää linssi pois. Ilman reunusta voi suorittaa nopeampia, yksinkertaisempia tutkimuksia, sillä geeliä ei tarvita. Reunuksettomalla linssillä voi myös painaa kovakalvoa.