Volk puhdistusohjeet

Lisätiedot:

Volk-tuotteet tulee puhdistaa säännöllisesti. Linssit säilytetään kuivassa huoneenlämpöisessä tilassa puhdistettuina.

Potilaan kanssa kontaktissa olevat linssit puhdistetaan huolellisesti ja sen jälkeen steriloidaan. Kontaktipintoja ei saa puhdistaa alkoholilla, peroksidilla tai asetonilla – ne vahingoittavat linssin pintaa.

Kaikkien Volkin linssien desinfiointiin suositellaan valmistajan vahvistamaa desinfioivaa Tristel Duo-puhdistusainetta, jolla myös ei-kontaktilinssien puhtaanapito on helppoa ja nopeaa.

Potilaan kanssa ei-kontaktissa olevat linssit puhdistetaan seuraavasti:

  1. Linssin lasiosan nopea puhdistus tehdään Volk puhdistusliinoilla tai Volk puhdistuskynällä. Linssin käytön jälkeinen puhdistus miedolla puhdistusaineella tai desinfiointivaahdolla sekä nukkaamattomalla puhdistusliinalla. Miedon puhdistusaine tulee olla pH-neutraalia (7 pH). Älä käytä pesuaineita, mitkä sisältävät pehmentäviä aineita eli emollientteja.
  2.  Tee puhdistus kellon suuntaan, jottei linssin ja kuoren liitos löysty.
  3. Huuhtele linssi upottamalla huoneenlämpöiseen steriiliin tislattuun veteen ja varovasti ravistelemalla veden alla. Liiallinen altistus hanaveden mineraaleille voi vahingoittaa linssiä.
  4. Kuivaa linssit pehmeällä nukkaamattomalla liinalla. Älä käytä puhdistuksessa tai kuivauksessa mikrokuituliinaa. Kuivaa kellon suuntaan jottei linssin ja kuoren liitos löysty.

Ei-kontakti-linssi ei vaadi desinfiointia tai sterilointia, mutta sitä suositellaan säännöllisesti.

Linssikohtaiset puhdistusohjeet sekä apua oikeisiin tuotevalintoihin saat Kuomed Oy.stä.