Tutkimuslinssit usein kysyttyä

Kuomedista saatavat Ocularin linssit valmistaa 1960-luvulla perustettu Ocular Instruments.

Ocular Instruments kehittää ja tuottaa oftalmologisia linssejä USA:ssa. Yhtenä maailman suurimmista oftalmologisten linssien tuottajista Ocular on kehittänyt yli 200 linssiä ja tukituotteita silmäsairauksien diagnosointiin, hoitoon ja kirurgiaan.

Ocularin linssikohtaiset puhdistusohjeet löydät tuotesivuilta sekä tämän sivun sivutiedoista. Kaikki linssit tulee puhdistaa säännöllisesti ja säilyttää kuivassa huoneenlämpöisessä tilassa puhdistettuina. Potilaan kanssa kontaktissa olevat linssit puhdistetaan huolellisesti ja sen jälkeen steriloidaan. Kontaktipintoja ei suositella puhdistettavan alkoholilla, peroksidilla tai asetonilla – ne vahingoittavat linssin pintaa. Ei-kontakti-linssi ei vaadi desinfiointia tai sterilointia, mutta sitä suositellaan säännöllisesti.

Kaikkien linssien desinfiointiin suositellaan hellävaraista desinfioivaa Tristel Duo-puhdistusainetta, jolla myös ei-kontaktilinssien puhtaanapito on helppoa ja nopeaa.

Kuomedista löydät Ocularin laajan valikoiman edulliseen hintaan ja saat asiantuntevaa apua sopivan linssin valinnassa.

Usein kysyttyä

Mitä ovat asfääriset pinnat ja miksi ne ovat parempia? Linsseillä, joiden pinnat ovat sfäärisiä, on luonnostaan periferinen linssivääristymä. Volkin epäsuorat linssit ovat molemmilta pinnoiltaan asfäärisiä näiden vääristymien vähentämiseksi ja ne näyttävät verkkokalvon koko matkalta linssin reunaan asti.

Miksi linsseissä on pinnoite? Korkealaatuiset optiset tuotteet pinnoitetaan näkyvän valon kulun maksimoimiseksi ja heijastusten vähentämiseksi tutkimusten aikana. Lisäksi pinnoite maksimoi laserenergian läpäisyn hoitojen aikana.

Miten linssin vahvuus mitataan? Se mitataan yleensä dioptereina (esim. 90 diopteria). Yleisesti voidaan sanoa, että diopterivahvuuden lisääminen laajentaa kuva-alaa ja pienentää suurennosta.

Kumpi on parempi kontaktielementti, reunuksella (with flange) vai ilman (no flange)? Reunuksellinen elementti on vakaampi silmän päällä. Se myös vähentää potilaan mahdollisuutta räpäyttää linssi pois. Ilman reunusta voi suorittaa nopeampia, yksinkertaisempia tutkimuksia, sillä geeliä ei tarvita. Reunuksettomalla linssillä voi myös painaa kovakalvoa.